Що за курник е алфа 155,бях се навил да взимам такава алфа,но като прочетох малко от форума нещо се разколебавам.Много проблеми каточели създават тези автомобили.Като чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.Харесват ми много,но маи италянското си е за Италия!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 155
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Нормално е като четеш в даден форум, да останеш с такова впечатление. Тук се пише основно за проблеми. Абсолютно същото заключение би могъл да си извадиш за който и да е модел на която и да е марка, прочитайки писаното в съответния раздел.Alfa Romeo 155 1.7 TS '94
-
Re: Alfa 155
Първоначално публикувано от bassПървоначално публикувано от tiadoмаи италянското си е за Италия!Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от tiadoКато чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.!
Моите смени на части не ги гледай колата е над 479 000 км все пак и мотора е фирия. На равно 225 км/ч по-съвсем леко надолнище 230 км.Варна Пловдив 3часа 40 мин. Както искаш така си го смятай.
като не ти харесва Алфа вземи си Ауди новите серии да видиш отде изгрява слънцето при смяна на ангренаж, колко за труд .
155 е стабилна на пътя с добре поцинковано купе освен , ако не налетиш на някоя блъскана. Върви много не гори повече от 1 Пасат. Деж Голф с мотор ABF -150 k.s гори повече от Алфата. Има екстри, които са немислими за VW продуктите.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
А разхода какъв беше при това каране?Чесно да си кажа не ме интересува чак толкоз много вървежа ,повече ме влече това как е изглежда колата (доста стилно) всв пак италианците в това със съгурност са добри! Това че има сравнително висок разход, и някои други недъзи не ми допада от друга страна! Аз карам форд такаче волбще не ме интересуват изброените Голф Пасат и други. Мисля обаче че 155 няма завидни спортни качества (съдеики по заводски данни) Например Алфа 155 1.6 16v 120 к.с 0-100 за 11.4 и разход 7.8
Алфа 155 1.8 16v 140 к.с 0-100 10.0 и разход 7.9
Алфа 155 2.0 16v 150к.с 0-100 9.0и разход 8
за сравнение моя Ескорт 1.8 ТДИ КОМБИ 90 к.с ускорява за 11.5 при разход 6.3 , Ескорт 1.8 115 к.с ускорява за 10.3 при разход 7.3!
И това което ме очудва е че на вид по голямата,а мисля че не само на вид алфа 164 2.0 16v 144 коня 0-100 7.9!!!!!!( това вече е алфа) и разход 8.2. Та ,бих взел алфа 155 заради кефа от самата кола като цяло,а не заради това ,че "много върви". И не се заяаждам,просто обсъждам.Кои е наи непретенциозния двигател на тази лимозина?
Comment
-
Първоначално публикувано от tiadoА разхода какъв беше при това каране?Чесно да си кажа не ме интересува чак толкоз много вървежа ,повече ме влече това как е изглежда колата (доста стилно) всв пак италианците в това със съгурност са добри! Това че има сравнително висок разход, и някои други недъзи не ми допада от друга страна! Аз карам форд такаче волбще не ме интересуват изброените Голф Пасат и други. Мисля обаче че 155 няма завидни спортни качества (съдеики по заводски данни) Например Алфа 155 1.6 16v 120 к.с 0-100 за 11.4 и разход 7.8
Алфа 155 1.8 16v 140 к.с 0-100 10.0 и разход 7.9
Алфа 155 2.0 16v 150к.с 0-100 9.0и разход 8
за сравнение моя Ескорт 1.8 ТДИ КОМБИ 90 к.с ускорява за 11.5 при разход 6.3 , Ескорт 1.8 115 к.с ускорява за 10.3 при разход 7.3!
И това което ме очудва е че на вид по голямата,а мисля че не само на вид алфа 164 2.0 16v 144 коня 0-100 7.9!!!!!!( това вече е алфа) и разход 8.2. Та ,бих взел алфа 155 заради кефа от самата кола като цяло,а не заради това ,че "много върви". И не се заяаждам,просто обсъждам.Кои е наи непретенциозния двигател на тази лимозина?Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Карай си форда колега.Той поне изглежда като "птицеферма"!И запомни,че алфа се купува с любов!Това важи и за всеки италиянски автомобил!Не си посочил в аватара от къде си,но ако Варна не тие е далеч,заповядай някой път на срещите ни и ще разбереш,какви "курници"караме ние!Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Абе вие пък какво му препоръчвате тия италиански бакии вееее, човека кара ФОРД, а както всички знаем ФОРД е класи над всички италиански коли...Някой да е чул форд да прави проблеми?!?-НЕ нали...айдееAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIАбе вие пък какво му препоръчвате тия италиански бакии вееее, човека кара ФОРД, а както всички знаем ФОРД е класи над всички италиански коли...Някой да е чул форд да прави проблеми?!?-НЕ нали...айдее
така си е то
Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5
Comment
-
Koйто кара FORD е ГОРД
Тва на майтап, иначе колегата ако все още се интересува от 155, да чете тука и да мисли :
Alfa 155 vs Subaru Impreza
Само че, както казаха повечето хора тука, Алфа се купува по страст и със много сърце, а не по преценка за икономичност... Не знам за другите, но аз моята 155 я купих именно по любов от пръв поглед и изобщо не съжалявам за нито един миг, изкаран с нея на пътя.
Comment
-
Уау,люти алфаджии.Много сте прави че алфа се копува по лубов,но не само алфа,аз също си карам форда с лубов,нищо че е икономичен и практичен,има и други фордове!!!,но за моментап ме устроива практичната кола.Това че съм заклет фен на форд,съвсем неозначава че немога да се радвам и на друга марка.Такаче със удоволствие бих дошъл на някоя ваша збирка.Във варна ще ходя по лседващата седмица,но едва ли ще имам време за подобни удоволтвия! Карам ФОрд и съм Горд.Мерси за линка,ще попрочета малко за алфата.
Comment
Comment